„Гардеробът“ от Олга Токарчук – в плът и на път към своите читатели

„Гардеробът“ излезе и малко по малко намира пътя си към своите български читатели.

Аз чета“ наричат книгата „изящно полиграфическо бижу“. Въпреки че живеем с оформлението на изданието вече няколко месеца, чувството да го видиш на живо, на хартия, в плът е вълнуващо и различно. Така е с всяка книга, по която работим, и тръпката никога не си отива.

„Луксозното издание с твърди корици е илюстрирано от Таня Минчева (Kontur Creative), която по традиция се грижи за кориците на книгите на полската писателка, излизащи с логото на ICU.“, казват още от сайта. Цялото ревю можете да прочетете тук.

Снимка: Теди Рафаилова

„Гардеробът” не е сборник, който би почувствала емоционално дисоциираната душа. Той е колекция от лековити пластири за онези читатели, ранени от реалността, отчаяно стремящи се към свобода. Подарете си го!“, призовава в ревюто си Теди Рафаилова.

За огромно наше щастие, „Гардеробът“ не е последната книга на Олга Токарчук, по която ще работим тази година. Нас и читателите ѝ ни очакват още срещи с творчеството на носителката на Нобелова награда, но още по-вълнуващо е, че ни предстои да се срещнем със самата нея – както вече е известно, авторката ще гостува в София на 10 и 11 юни тази година в рамките на първото издание на „Литературни срещи“. Събитието е по покана на фондация „Прочети София“ и се осъществява с личното съдействие на писателя Георги Господинов.

Ако още нямате екземпляр от книгата и смятате, че това е редно да се поправи, можете да я поръчате от сайта на издталество ICU тук.

Comments are closed