Сезонът на номинациите

Вече са известни номинациите за наградите „Бисерче вълшебно“ 2022 и българските номинации за наградите „Еврокон“. Доста от кандидатите са книги, по които сме работили и бързаме да се похвалим, защото  гласуването за тях още е отворено и можете да ги подкрепите.

Започваме с „Бисерче вълшебно“.

В категория „Изследователи“ откриваме „Коледния Прасчо“ (Дж. К. Роулинг, изд. Егмонт) и „Плюшеното приключение“ (Благой Д. Иванов, изд. Ciela). Предпечатът и на двете книги е дело на Стоян Атанасов от екипа ни.

В категория „Мечтатели“: номинация за „Долината на изгубените тайни“ (Лесли Пар, изд. Дъбови листа), предпечат Биляна Славкова.

В категория „Майстори“ е номинирана „Под захарните небеса“ (Шонин Макгуайър, изд. Кръг) с корица на Стоян Атанасов.

В категория „Нещотърсачи“ нещонамираме 😉 „Всичко за приятелството“ и „Всичко за чувствата“ (Фелисити Брукс, Франки Алън, Мор Фереро, изд. Clever Book) с предпечат на Биляна Славкова.

Преминаваме към българските номинации за наградите „Еврокон“.

В категория „Най-добро литературно произведение“ – „7 писатели в космоса“ (Николай Пеев, изд. Vision Books) с предпечат на Биляна Славкова; „Мъст“ (Емил Минчев, изд. Vision Books) с корица на Таня Минчева и предпечат на Биляна Славкова; „Принцът на мрака“ (Габриела Плочева, изд. Лексикон) с корица на Стоян Атанасов. Последната е номинирана и в категория „Най-добро художествено (арт) произведение“ именно за корицата.

В две категории, „Най-добро произведение за деца“ и „Награда за дебют“ присъства „Звездалан и приключението с вулкана Там“ (Дарина Шопова-Станчева, изд. Vision Books) с предпечат на Таня Минчева.

Стискаме палци на всички номинирани!

Comments are closed