Хари Потър

ТИП РАБОТА
Адаптация и предпечат
ИЗДАТЕЛ
ЕГМОНТ

През 2021 г. издателство Егмонт преиздаде романите за Хари Потър с класическите корици на Мери ГранПре, като за пръв път в тях бяха включени оригиналните илюстрации на художничката към всяка глава.

На нас бяха поверени дизайнът и предпечатът на книгите. Поставихме си за цел да ги доближим максимално до визията на първите американски издания.

Работата ни включваше обновена адаптация на логото на поредицата, обновена адаптация на заглавките на всяка от книгите и престраниране на текстовете. Логото „Хари Потър“, името на авторката и текстовете на гръбчетата са възпроизведени с топъл печат в различен цвят за всеки том, а твърдите корици с кръглен гръб са облечени в матиран ламинат, за да се постигне усещането, търсено от арт директора Дейвид Сейлър, когато е планирал визията на първите издания зад океана – по негови думи, читателят трябва да се чувства сякаш държи в ръцете си класическо литературно произведение.

Основният текст на книгите е оформен с Minion 3, шрифт с българско начертание на кирилицата.

Хари Потър и Прокълнатото дете – първа и втора част

(специално предварително издание на сценария)

Дизайнер:  Стоян Атанасов

Тип работа:  Адаптация, предпечат

Издател:  ЕГМОНТ

Анотация:

Осмата история.

Деветнайсет години по-късно.

Животът на Хари Потър никога не е бил лесен – особено сега, когато вече е претоварен с работа служител на Министерството на магията, съпруг и баща на трима ученици.

Докато Хари се бори с миналото си, което все още го преследва, неговият най-малък син Албус се опитва да приеме тежестта на семейно наследство, което никога не е искал. Докато минало и настояще застрашително се сливат, баща и син ще научат неудобната истина, че тъмнината често идва от най-неочаквани места.

Базирана на оригинална нова история от Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн, Хари Потър и Прокълнатото дете е пиеса на Джак Торн. Това е и осмата история за „момчето магьосник“ и първата, представена официално на сцена. Това специално предварително издание на сценария прави продължението на приключенията на Хари Потър, неговото семейство и приятели достъпно за читателите навсякъде веднага след световната премиера на пиесата в лондонския театър „Уест Енд“ на 30 юли 2016 г.

Книгата на сайта на издателя

Хари Потър и Стаята на тайните

(дизайн и илюстрации MinaLima)

Дизайнер:  Стоян Атанасов

Тип работа:  Адаптация, предпечат

Издател:  ЕГМОНТ

Повече от 150 пълноцветни илюстрации и 8 триизмерни фигури, неразривно свързани със света на магьосниците, очакват читателите сред страниците. Във втория том те ще пътуват през магьосническо огнище, ще се пазят от сблъсък с Плашещата върба, ще се пренесат в урока на професор Спраут, вадейки засадени мандрагори, ще открият витата каменна стълба към кабинета на Дъмбълдор.

Изпъстрена с вълшебни пълноцветни илюстрации и интерактивни хартиени елементи, дело на студиото, носител на редица награди – MinaLima, това невероятно издание на втората книга от поредицата „Хари Потър“ ще омагьоса и плени читатели от всички възрасти.

Книгата на сайта на издателя