Тайната история на българския футбол

АВТОР
Станил Йотов
ТИП РАБОТА
Дизайн на корица
ИЗДАТЕЛ
Кръг

Анотация

„Тайната история на българския футбол“ от дългогодишния журналист Станил Йотов събира на страниците си всички най-интересни събития, развивали се зад кулисите на великата игра.

От комунистическия режим с вмешателствата, скандалните корупционни афери и сметките на Политбюро и Държавна сигурност в спорта, през прехода след Десети ноември, черните каси, появата на кредитните милионери и мутренските групировки във футбола, през времената на легендарния Иван Славков – Батето, та чак до наши дни.

Подробно е отразено и великото американско лято от 1994-та с всич-ките му страсти, скандали и неизяснени и досега мистерии. Заслужено място е отредено и за редица неразказани или отдавна забравени исто-рии около живота на най-големите ни звезди.

В новото допълнено издание на „Тайната история на българския футбол“ е добавен раздел, посветен на тема, която отдавна е омерта у нас – черното тото в спорта и уредените мачове. Сред аферите изплуват и добре познати имена, които и до днес диктуват правилата в най-популярната игра в България.