Единствената книга за финанси, която трябва да прочетеш

АВТОР
Томас Кейл, Мона Линке
ТИП РАБОТА
Дизайн на корица
ИЗДАТЕЛ
ЕМАС

Анотация:

„Единствената книга за финанси, която трябва да прочетеш“ е кратък, но изчерпателен наръчник, в който на лесен и достъпен език авторите Томас Кейл и Мона Линке начертават спокойния път към благосъстоянието. С помощта на конкретните им съвети и точните им обяснения всеки един от нас би могъл да разбере какво представлява светът на финансите и защо не е толкова страшно да инвестираме парите си, колкото винаги ни е изглеждало.

Авторът Томас Кейл е опитен банкер, чиято страст е именно светът на финансите. През 2016 г. той създава своя YouTube канал Finanzfluss (от немски – Cashflow или „Паричен поток“) заедно със своя сътрудник Арно, за да предават знанията си на широка публика по достъпен и разбираем начин. Още тогава той е на мнение, че всеки човек е длъжен да се грижи сам за своите пари. Просто защото темата е твърде важна, за да я оставяме на други.

Към днешна дата „Паричен поток“ е истинска общност, състояща се от милиони хора, които следват Томас и екипа му в социалните мрежи и четат блог статиите му. Неговото желание е да научи своите последователи как и защо да инвестират, как уверено да вземат информирани решения за парите си и изобщо да докаже, че финансовият свят не е нещо, от което трябва да се страхуваме. С помощта на журналистката Мона Линке, редактор в екипа на канала от 2020 г. насам, Кейл ясно ни представя стъпка по стъпка какъв е спокойният път към благосъстоянието и че е много по-достъпен, отколкото някога сме си представяли – с тази книга държим в ръце „Паричен поток“ в сгъстен вид.