Футболът, моят живот

АВТОР
Иън Райт
АДАПТАЦИЯ НА КОРИЦАТА
Стоян Атанасов
ПРЕДПЕЧАТ
Лъчезар Рачев

Анотация:

Легенда на Арсенал, английски национал, телевизионна личност и водещ футболен анализатор – Иън Райт безспорно е една от най-вълнуващите и важни фигури в съвременния футбол.

Неговото пътешествие, започнало като бедно дете в общинските жилища на южен Лондон, за да стигне до провъзгласяването

му за национално богатство, е мечта за всеки.

В своята автобиография Иън разкрива всичко за необикновенния си живот и звездна кариера, като описва детайлно безпрецедентния си скок от неделния аматьорски футбол в професионалния с „Кристъл Палас“, прехода от скучен,скучен „Арсенал“ към революцията на Венгер, от съботните следобеди на терена до съботните вечери на телевизионния екран и метаморфозата си от нарушител на реда, прекарал седмица зад решетки до вдъхновител, работещ за реабилитацията на малолетни престъпници.

Но това е само половината от историята. В тази силно увлекателна книга, Иън Райт говори откровено за проблемите на

оттеглилите се от активна състезателна дейност играчи, за пагубното влияние на агентите, за социалните медии и расизма в и извън спорта; описва какво е чувството да счупиш рекорда за голмайстор на Арсенал за всички времена и колко прекрасно е да играеш с Денис Бергкамп; обяснява защо музиката е от ключово значение и защо според него Джордж Греъм заслужава статуя пред „Емиратс“.

„Футболът, моят живот“ определено не е стандартният клиширан футболен мемоар. Книгата представлява интелигентен, забавен и обстоен поглед върху личността на един от героите на „Хайбъри“ и една от най-великите и забележителни спортни икони на нашето време.