АВТОР
Маделин Ленгъл
Дизайнер
Таня Минчева
Тип работа
Дизайн на корица
ИЗДАТЕЛ
Ерове

Гънка във времето

Анотация:

Бе тъмна нощ и навън вилнееше буря…

След тази дива нощ един странен посетител идва в къщата на семейство Мъри и привлича Мег, нейния по-малък брат Чарлз Уолъс и момче на име Калвин, на опасно и необикновено приключение – такова, което ще застраши живота им, както и съществуването на Вселената. Децата ще трябва да открият мистериозно изчезналия, по време на експеримент с пътуване във времето, г-н Мъри, както и да преминат отвъд Тъмата, простираща се из Космоса и поглъщаща планета след планета. Докато обаче преодоляват времето, пространството и ограниченията на собственото си съзнание, на помощ ще им се притекат създания, изпълнени с доброта: госпожа Щоето, госпожа Коя, госпожа Кое, Щастливия медиум и Леля Звяр.

Впуснете се в тази класическа приказка за борбата между доброто и злото, донесла на своята авторка най-престижната награда за детска литература в САЩ – медала „Нюбъри“ за 1963 г.

Очаквайте скоро и книга втора от поредицата Time Quintet – „Вятър през вратата“.

Книгата на сайта на издателя

Вятър през вратата

Анотация:

Малко преди да се разболее тежко, Чарлс Уолас, братчето на Мег Мъри, вижда дракони в зеленчуковата градина. Само че драконите се оказват създание на име Прогиноскес − херувим с безброй криле и очи, изтъкан от вятър и пламък. Прогиноскес и Мег, заедно с приятеля ѝ Калвин, са единствените, които могат да спасят живота на Чарлс Уолас. За тази цел те трябва да предприемат невероятно и изпълнено с премеждия пътешествие, за да победят ехтроите − същества, изпълнени с омраза, − и да възстановят хармонията и радостта в цялата вселена.

Книгата на сайта на издателя