Горчиво-сладко – Как копнежът и меланхолията ни правят по-силни?

АВТОР
Сюзан Кейн
ТИП РАБОТА
Дизайн на корица
ИЗДАТЕЛ
Ciela

„Горчиво-сладко“ има силата да трансформира начина, по който виждате живота си и света. – Опра Уинфри

В новия си шедьовър авторката на бестселъра „Тихите“ разкрива силата на горчиво-сладката перспектива към живота как копнежът и меланхолията ни правят по-силни.

С „Тихите“ Сюзан Кейн призовава обществото да опознае силата на интровертите и да култивира пространство за необикновения им поглед към живота. В „Горичиво-сладко“ тя използва същия подход, обединяващ научни изследвания, спомени и житейски истории, за да изследва защо изпитваме копнеж и меланхолия. На какви изненадващи уроци за творчеството, състраданието, лидерството, духовността, смъртността и любовта могат да ни научат тези състояния на ума?

Кейн показва как горчиво-сладкото състояние на ума е тихата сила, която ни помага да надхвърлим личната и колективната си болка. Ако не признаем собствените си тъга и копнеж, казва тя, те се превръщат в извор на емоционална небрежност, разочарование и агресия. Но ако осъзнаем, че всички познават или ще изпитат в някакъв момент загуба, меланхолия и копнеж, можем да потърсим път един към друг и да се научим да трансформираме собствената си болка в творческа енергия, свързаност и разбиране.

В този свят на все по-задълбочаващи се обществени разногласия и лично безпокойство, „Горчиво-сладко“ ни събира по дълбок и неочакван начин.

Сграбчва сърцето ти и не пуска. – Брене Браун, автор на Atlas of the heart

Сюзън Кейн отново описа и утвърди моето съществуване! – Гленан Дойл, автор на „Неопитомена“

Идеалното лекарство срещу токсичната позитивност. – Адам Грант, автор на „Помисли пак“