Дизайнер
Таня Минчева
Тип работа
Дизайн на корици
Издател
AMG

Хората, които променят България

През последните близо 30 години в България стана модерно да се твърди, че тук нищо не се получава. България със сигурност трябва да се справи с високите нива на корупция и битова престъпност и да запълни дефицитите в здравеопазването, образованието и правосъдието. Наличието на тези проблеми обаче не означава, че страната не напредва или че тук няма почтени, образовани и трудолюбиви хора, които коват промяната с ежедневни действия.

Именно такива хора представя Даниел Пенев в „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“. Дебютната книга на младия автор е по повод 30-годишнината от началото на прехода към демокрация у нас. Благодарение на историите, включени в сборника вие ще се запознаете отблизо с 30 от най-вдъхновяващите личности от света на бизнеса, образованието, културата, спорта и неправитествения сектор у нас. Всички те живеят и творят в родината си и доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания. С тази книга Даниел Пенев иска да покаже България в една по-различна светлина и така да мотивира хиляди българи да се посветят на занимания, които им носят удовлетворение и същевременно им позволяват да допринасят за подобряването на средата тук.

Книгата на сайта на издателя

Хората, които променят България 2

Подобно на първата част, героите на втората част на „Хората, които променят България“ са инициативни и находчиви българи, които предпочитат да са на арената, а не на трибуните за зрители. Те не са безстрашни, но са смели и борбени. Не са безгрешни, но полагат усилия по-често да проявяват по-добрата страна на своята природа. Не са експерти във всяка област, но са готови да помолят за помощ и да потърсят подкрепа. Не се оплакват, а действат. Не пилеят времето и енергията си в търсене на виновни, а търсят начини да бъдат полезни. Не гонят съвършенство, а надграждане. Най-голямата прилика между тях обаче е несломимата им вяра в силата на всеки един човек да променя света към по-добро.

Запознайте се отблизо с:

Кремена Кунева, Иво Ценов, Тенко Николов, Кристина Газиева, Марио Мишев и Иван Кънчев, Лазар Радков, Силвена Христова, Красимир Ламбов, Александър Алексиев, Емилия Иванова, Виктория Радославова, Сергей Петров, Павлина Върбанова, Д-р Георги Стаменов, Камен Донев, Георги Ненов, Марияна Манушева, Александър Манушев, Олга Минева, Благовеста Николова, Добромир Иванов, Виолетка Славова и Мария Стайнова, Биляна Савова, Елица Баракова, Д-р Никола Владов, Анджела Иванова, Гергана Станчева, Филип Ублеков, Ива Гумнишка, Християн Христов, Ирина Обущарова и Етиен Йовчев, Любомир Ноков, Магдалена Малеева, Евелина Келбечева, Свилен Рангелов, Константин Рангелов, Стефан Иванов, Максим Иванов

Вдъхновение е да бродиш сред вдъхновители. Но и мисия. Именно тази своя мисия затвърждава Даниел Пенев с втората част на книгата си „Хората, които променят България“. Журналистът и преследвач на доброто е скътал в тези страници 30 истории на хора, които поемат отговорност и първо променят себе си. Те имат устойчива мисия и изпитват удовлетворение от това, което правят. Много често ще ги видите изтощени, недоспали, забравили рождения ден на някой близък, но удовлетворени от промяната, отдадени на мисия, по-голяма от тях самите. С тази книга Дани усилва разговора за двигателите на промяната у нас.

Ива Дойчинова, журналист и създател на „Будител на годината“, директор на програма „Радио София“ (БНР)

Казват, че е почти невъзможно човек да промени характера си след първите седем години. Как е възможно тогава една страна да продължава да променя характера си след първите 1341 години? Даниел Пенев отговаря брилянтно на този въпрос с 30 майсторски написани истории за реални личности, които често изглеждат нереални. Има неща, които са в състояние да ни разтърсят и променят дълго след като сме навършили седем години. Този вдъхновяващ сборник е едно от тях. Когато затворите последната страница, без съмнение ще усетите, че книгата, която държите в ръцете си, сама по себе си прави историите 31.

Иво Иванов, журналист и писател

Между 6 и 13 г. бях изключително религиозен човек – дотам, че отваряха вратите на църквата в село Кайнарджа специално за мен, защото исках да се моля. Знам как изглеждат ангелите и Даниел се доближава възможно най-много до моята представа за тях. Когато анархията властва в ежедневието ни, имаме истинска нужда от хора като него и героите на неговите истории.

Диана Димитрова, актриса

 

Поздравления за Дани Пенев! Изключително надграждане върху историите от първата част на книгата! Толкова е вълнуващо да се запознаем с дейността и успехите на героите сред нас, които променят всички области на живота ни – бизнес, образование, здравеопазване, доброволчество и дарителство, култура, медии. Поклон пред главните действащи лица в книгата, които с работата си спомагат за изграждането на една по-уредена, мъдра, красива и прогресивна България.

Васил Терзиев, предприемач и инвеститор, съосновател на Telerik и Campus X

Книгата на сайта на издателя