Магазинът за играчки

Автор
Робърт Динсдейл
Дизайнер
Таня Минчева
Тип работа
Дизайн на корица
Издател
Рива

Анотация:

„Чувстваш ли се изгубен? Страхуваш ли се? Пазиш ли детето у себе си? Ние също.

„Магазинът за играчки на Татко Джак“ отваря врати с първия зимен скреж.

Тази обява отвежда петнайсетгодишната Кати в магазина, където майсторите на играчки са създали вълшебен свят, омагьосващ всеки, който е или някога е бил дете.

Татко Джак наподобява древно божество, което твори чудеса, случващи се, защото той е запазил детския си поглед към света. Играчките му оживяват, пленяват въображението и спасяват изгубените души.

Но в света, изпълнен с чудеса, безмилостно се врязва и действителността. Разказите за лагерите в Сибир, за Първата и Втората световна война са способни да разрушат вълшебството и показват най-мрачното лице на живота.

Приказката разглежда важни теми – за безсмислието на войната, за свободната човешка воля, за гордостта от уменията, за душевните рани и за измеренията на обичта. „Магазинът за играчки“ е вълшебна история за магия, любов и съревнованието между двама братя, за изпитанията и надмогването им. За възрастните романът е това, което са играчките на Татко Джак за героите – въздействаща и затрогваща възможност да надзърнеш във възхитителен, сложен и по детски чудесен свят.