ТИП РАБОТА
Адаптация на корица
ИЗДАТЕЛ
Ciela

Ерагон

Анотация:

Едно момче…

Един дракон…

Приключение, което ще реши съдбата на света…

Когато Ерагон намира блестящ сапфир в гората, плановете му за находката са прости – да я продаде и да купи храна, с която той и бедното му семейство да преживеят зимата. Но камъкът крие в себе си сила, която идва от зората на Империята – бебе дракон.

Сега Ерагон е поставен пред избор – да продължи скучния си живот на фермер или да приеме предизвикателството, което му отправя съдбата, и да се превърне в Драконов ездач. В първия, откакто злият Галбаторикс е наложил властта си над цяла Алагезия.

Въоръжен с древен меч и с помощта на мъдър наставник, Ерагон ще се изправи срещу силите на злото, защото бъдещето на Империята зависи от него и от неговия дракон.

Книгата на сайта на издателя

Eragon

Първородният

Анотация:

Мрак се спуска…

Зло се надига…

Но докато има и един Драконов ездач, надеждата няма да умре.

Всички вярват, че Ерагон е последният Драконов ездач – единственият, който може да се опълчи на злия владетел на Империята – Галбаторикс. След победата му над Сянката никой не се съмнява, че той е герой, който трябва да се превърне във водач на бунта. Никой освен самия Ерагон…

Несигурен в собствените си умения, защото никога не е преминавал истинско обучение, Ерагон смята, че успехите му се дължат на чист късмет и на невероятния му дракон Сапфира.  Ето защо той поема към страната на елфите, където ще се научи да използва меч и магия. Пътят е дълъг и опасен, а Ерагон знае, че трябва да бърза. Империята събира нова армия, а бъдещето на света още веднъж е заложено на карта.

 

Книгата на сайта на издателя