Тип работа
Предпечат
Издател
Егмонт

Невероятна книга за влечугите

Анотация:

НЯКОИ СТИСКАТ СЪС СМЪРТОНОСНА ЛЕКОТА. ДРУГИ МОГАТ ПРАКТИЧЕСКИ ДА ИЗЧЕЗНАТ В ЗАОБИКАЛЯЩАТА ГИ СРЕДА. НЯКОЛКО СА СРЕД НАЙ-СМЪРТОНОСНИТЕ ЖИВОТНИ НА ПЛАНЕТАТА.

Пригответе се да впиете зъби в тайнствения свят на ВЛЕЧУГИТЕ с прочутия херпетолог д-р РУЧИРА СОМАУЕРА като ваш ВОДАЧ!

От гущери и змии, морски и сухоземни костенурки, до хатерии и крокодили, открийте какво прави влечугите такива, каквито са, и как различните видове живеят, ловуват, крият се и отглеждат малките си. Разберете кои адаптации към дивата природа правят влечугите толкова уникални и малко странни понякога! Научете кое влечуго е най-отровното на планетата и кои са изненадващо мили същества. Запознайте се с животно, родено с високоразвито трето око на челото, и друго – толкова малко, че може да се крепи на върха на пръста ви! С изключителни фотографии от Нешънъл Джиографик и смразяващи истории зад обектива от д-р Сомауера, тази книга ви доближава и сприятелява с най-страхотните студенокръвни създания, живели някога.

Книгата на сайта на издателя

Невероятна книга за големите котки

Анотация:

ТЕ СА СИЛНИ.
ТЕ СА ГРАЦИОЗНИ.
ТЕ СА ТАЙНСТВЕНИ.

Пригответе се да впиете зъби в потайните светове на седемте ЗРЕЛИЩНИ ГОЛЕМИ КОТКИ – и да се запознаете с някои от по-малките им братовчеди – с вашите водачи от National Geographic СТИВ УИНТЪР и ШАРЪН ГАЙНЪП.

От рядко вижданите снежни леопарди високо в Хималаите през тигри, дебнещи плячка в гъстата джунгла, до лъвове, излизащи на лов, тези книга ще ви даде поглед отвътре в завладяващите светове на дивите котки и какво е да си редом с тях. Разберете как живеят тези силни хищници, как ходят на лов и отглеждат своите малки, и как се адаптират към уникалната си околна среда. Коя котка има най-силната захапка? Каква е разликата между пумата и планинския лъв? Защо тигърът има ивици на козината? Какво е сравнението между ловните умения на големите котки с тези на другите върховни хищници? Отговорите на всички тези въпроси и още много ви очаква на тези страници.

С ексклузивните фотографи на National Geographic и настръхващите истории за преживяното зад обектива от Уинтър, тази книга ви приближава максимално с най-страхотните котки, които съществуват.

Книгата на сайта на издателя

Невероятна книга за африканските животни

Анотация:

Готови ли сте за най-вълнуващото приключение в живота си? Да?!

Тогава слагайте фотоапарата и екипировката в багажа си, защото отивате на сафари с легендарния тандем фотографи и режисьори на National Geographic Дерек и Бевърли Жубер!

Ще откриете изумителни и вдъхновяващи животни от равнините на Серенгети и пясъците на Сахара до сенчестите кътчета на тропическите гори!

Запознайте се отблизо с лъвове и лемури, хиени и хипопотами, черни носорози и черни мамби, както и много други! Ще узнаете как живеят, играят и ловуват тези животни и как са се приспособили към дивата природа, единствената по рода си околна среда.

Защо хиените се „смеят“? Как лъвицата хваща своята плячка? Коя змия плюе отрова, за да отблъсне враговете си?

Тази книга ще отговори на всички тези въпроси и много повече! С изобилие от странна, но абсолютно вярна информация, впечатляваща статистика и невероятни истории, тази енциклопедия ще ви даде изключителен достъп зад обектива на някои от най-страхотните животни в света. Но ви предупреждаваме: може би е по-добре да държите ръцете си вътре в автомобила по време на пътуването. Някои от тези животни хапят!

Детската енциклопедия „Невероятна книга за африканските животни“, допълнена с илюстрации и бележки, цели да обогати знанията и общата култура на децата по лесен и достъпен начин, като насърчава четенето и интереса към околния свят.

Книгата на сайта на издателя

Невероятна книга за акулите

Анотация:

Присъединете си към изследователя и фотограф на „Нешънъл Джиографик“ Брайън Скери в едно незабравимо подводно приключение! Запознайте се с най-готините хищници на планетата – АКУЛИТЕ!

Ще разкриете тайните на всеки вид акула, от малката кучешка до голямата бяла акула, и ще научите повече за живота им под водата. Гмурнете сред тях, за да откриете невероятни факти за анатомията, хранителните навици и оцеляването им през вековете.

Детската енциклопедия „Невероятна книга за акулите“, допълнена с илюстрации и бележки, цели да обогати знанията и общата култура на децата по лесен и достъпен начин, като насърчава четенето и интереса към околния свят.

Книгата на сайта на издателя