Тип работа
Предпечат
Издател
Егмонт

Невероятна книга за африканските животни

Анотация:

Готови ли сте за най-вълнуващото приключение в живота си? Да?!

Тогава слагайте фотоапарата и екипировката в багажа си, защото отивате на сафари с легендарния тандем фотографи и режисьори на National Geographic Дерек и Бевърли Жубер!

Ще откриете изумителни и вдъхновяващи животни от равнините на Серенгети и пясъците на Сахара до сенчестите кътчета на тропическите гори!

Запознайте се отблизо с лъвове и лемури, хиени и хипопотами, черни носорози и черни мамби, както и много други! Ще узнаете как живеят, играят и ловуват тези животни и как са се приспособили към дивата природа, единствената по рода си околна среда.

Защо хиените се „смеят“? Как лъвицата хваща своята плячка? Коя змия плюе отрова, за да отблъсне враговете си?

Тази книга ще отговори на всички тези въпроси и много повече! С изобилие от странна, но абсолютно вярна информация, впечатляваща статистика и невероятни истории, тази енциклопедия ще ви даде изключителен достъп зад обектива на някои от най-страхотните животни в света. Но ви предупреждаваме: може би е по-добре да държите ръцете си вътре в автомобила по време на пътуването. Някои от тези животни хапят!

Детската енциклопедия „Невероятна книга за африканските животни“, допълнена с илюстрации и бележки, цели да обогати знанията и общата култура на децата по лесен и достъпен начин, като насърчава четенето и интереса към околния свят.

Книгата на сайта на издателя

Невероятна книга за акулите

Анотация:

Присъединете си към изследователя и фотограф на „Нешънъл Джиографик“ Брайън Скери в едно незабравимо подводно приключение! Запознайте се с най-готините хищници на планетата – АКУЛИТЕ!

Ще разкриете тайните на всеки вид акула, от малката кучешка до голямата бяла акула, и ще научите повече за живота им под водата. Гмурнете сред тях, за да откриете невероятни факти за анатомията, хранителните навици и оцеляването им през вековете.

Детската енциклопедия „Невероятна книга за акулите“, допълнена с илюстрации и бележки, цели да обогати знанията и общата култура на децата по лесен и достъпен начин, като насърчава четенето и интереса към околния свят.

Книгата на сайта на издателя