Автор
Лемъни Сникет
Тип работа
Адаптация и предпечат
Издател
Benitorial

Нещастното начало

Анотация:

Любимата на деца и възрастни в цял свят злополучна поредица отново на български!

„Поредица от злополучия“ е филмирана два пъти: един път за големия екран (2004 г.) под режисурата на Брад Силбърлинг и с участието на Джим Кери (Граф Олаф), Джъд Лоу (Лемъни Сникет), Мерил Стрийп (леля Джоузефин), като пълнометражният филм обхваща първите три книги от поредицата; и втори път през 2017 г. за стрийминг гиганта Netflix с участието на Нийл Патрик Харис (Граф Олаф), като сериалът обхваща цялата поредица. 

„Нещастното начало“, книга първа от „Поредица от злополучия“

Мили читатели,

Със съжаление трябва да ви предупредя, че книгата, която държите в ръце, е извънредно неприятна. В нея ще откриете нерадостната история на три деца, които нямат никакъв късмет. Въпреки че са очарователни и умни, животът на Вайълет, Клаус и Съни Бодлер е изпълнен със страдания и мъки. Още от първите страници на книгата – когато тримата са на плажа и научават ужасната новина – та чак до края, бедите ги дебнат на всяка крачка. Човек би казал, че децата Бодлер са магнит за нещастия.

Дори и в кратка история като тази ги сполитат какви ли не злополучия – среща с алчен и противен злодей, дрехи, които причиняват сърбеж, заговор за кражба на богатството им и студена овесена каша за закуска.

Мое печално задължение е да запиша техните неприятни преживелици, обаче на вас нищо не ви пречи веднага да захвърлите тази книга и да зачетете нещо весело, ако предпочитате такива истории.

С полагаемото се уважение,

Лемъни Сникет

Книгата на сайта на издателя

Вивариумът с влечугите

Анотация:

Мили читатели,

Ако сте се спрели на тази книга с надеждата да намерите в нея приятна и весела история, боя се, че сте попаднали на съвсем погрешно четиво. Може и да ви се стори весело в началото, докато сираците Бодлер живеят със своя отнесен чичо сред интересни влечуги, но не се заблуждавайте. Ако изобщо знаете нещичко за тези нещастни деца, значи вече сте наясно, че дори и приятните събития ги водят стремглаво по същия път към злочестината.

И така, ето какво очаква трите деца в томчето, което държите в ръце: автомобилна злополука, ужасна миризма, смъртоносна змия, дълъг нож, голяма месингова лампа за четене и повторната поява на една личност, която са се надявали да не видят никога повече.

Аз съм длъжен да опиша въпросните трагични събития, но вие съвсем спокойно можете да върнете тази книга обратно на рафта и да си потърсите по-леко четиво.

С полагаемото се уважение,

Лемъни Сникет

Книгата на сайта на издателя