Седемте кралства

АВТОР
Синда Уилямс Чайма
ТИП РАБОРА
Дизайн на корици
ИЗДАТЕЛ
Емас

Краля демон

Първа част от поредицата за Седемте кралства

В планинския град Превала са настъпили трудни времена. Бившият крадец Хан Алистър е готов на крайности, за да намери прехрана за майка си и сестра си. Но не може да продаде единственото си ценно притежание – дебелите сребърни гривни, които са на китките му, откакто се помни. Сигурно е, че в тях се крие магия, защото растат заедно с него, а и не е открил начин да ги свали.
Един ден, докато е на лов, Хан се сблъсква с трима млади магьосници, на път да опожарят свещената планина на Ханалеа. Без да осъзнава съдбовността на деянието си, той отнема амулета на Мика Баяр, син на Висшия магьосник, за да се подсигури, че арогантното момче няма да го използва срещу него. Но амулетът пази страшна история – някога е принадлежал на Краля демон, довел света до ръба на разрушението преди хиляда години. Магическият предмет е страшен залог и Хан разбира, че Баяр няма да се спрат пред нищо, за да си го върнат.
През това време на принцеса Раиса ана‘Мариана ѝ предстои да поведе своята собствена битка. След като е яздила и ловувала със семейството на баща си в продължение на три години, тя се е върнала в двора. Раиса се стреми да стане като Ханалеа, легендарната кралица воин, убила Краля демон и спасила света. Само че майка ѝ очевидно ѝ е подготвила друга участ – сватба, противоречаща на всички ценности за Кралството.

Книгата на сайта на издателя

Kралицата изгнаница

Втора част от поредицата за Седемте кралства

Преследван от загубата на майка си и сестра си, Хан Алистър отпътува на юг, за да започне обучението си в училището „Мистверк“ в Одънов брод. Но да напусне дома не означава, че опасностите ще останат зад гърба му – на всяка крачка дебнат заплахи от могъщото магьосническо семейство Баяр, решени на всяка цена да си върнат мистериозния амулет, отнет им от Хан. А и „Мистверк“ се оказва не по-малко предизвикателство. Там бившият крадец среща загадъчния магьосник Гарван, който е готов да му разкрие тъмните страни на чародейството… Но какви са мотивите му и дали договорката помежду им е клопка?
За да избяга от принудителна венчавка, заплашваща да разруши крехкия мир в Превала, принцеса Раиса ана‘Мариана също поема към Одънов брод. Нейни спътници са верният ѝ приятел Амон и взводът му кадети. Сега най-сигурното място за Раиса е военното училище „Уийн“ – там никой не я познава и тя може да приеме друга самоличност. Стига престолонаследничката да успее да запази анонимността си, Бродът ще ѝ даде закрила и знанията, необходими, за да бъде достойна владетелка от династията на Сивия вълк. Но наистина ли е в безопасност, или в сенките се спотайват кинжалите на предателството?
„Кралицата изгнаница“ разказва с уверен размах за несигурни приятелства, борби за надмощие и за непреодолимата мощ на привличането.

Книгата на сайта на издателя

Тронът на сивия вълк

Трета част от поредицата за Седемте кралства

Изглежда, че Хан Алистър е изгубил всички, които обича. Или поне така смята, докато съдбата не го среща отново с Ребека Морли. Хан я открива в Призрачните планини на крачка от смъртта и прави всичко възможно да я спаси. Цената на усилията му е огромна и все пак нищо не може да го подготви за разкритието, пред което е изправен – красивото, загадъчно момиче, познато му като Ребека, всъщност е Раиса ана‘Мариана, престолонаследницата на Превала. Хан се чувства наранен и предаден. Потеклото ѝ прави невъзможно съвместното им бъдеще, а и семейството на принцесата е замесено в убийството на неговата майка и сестра. Само че стари обещания го принуждават да помогне на Раиса да се възкачи на трона на Сивия вълк, и то на всяка цена.
Враговете на принцесата обаче са безскрупулни. С всеки следващ опит да предотвратят коронясването ѝ тя се пита все по-настойчиво колко ли време я дели от успеха. Сърцето ѝ подсказва, че Хан заслужава пълно доверие, все пак е спасявал живота ѝ неведнъж. Дали да го послуша? Сред опасностите, надвиснали от всички посоки, Раиса разчита единствено на собствения си разум и силна воля. Но може би те няма да са достатъчни, за да гарантират оцеляването ѝ.

Книгата на сайта на издателя

Пурпурната корона

Четвърта част от поредицата за Седемте кралства

Прикривана от хилядолетие с лъжа, една опустошителна истина най-накрая излиза наяве в зашеметяващия финал на поредицата „Седемте кралства“ на Синда Уилямс Чайма. Приключения, магия, война и амбиция са двигателите на съдбата в една от най-обичаните фентъзи поредици, утвърдила се сред читателите с невероятния си мащаб и изключителните си герои.

Живели някога момиче и момче, лудо влюбени един в друг. Застигнало ги обаче съдбовно предателство, което довело момчето Алгер Уотърлоу до неговата смърт, а момичето Ханалея, кралицата на Превала, обрекло на живот без любов…

Наскоро коронясаната кралица на Превала Раиса ана’Мариана наследява кралство на ръба на разруха и гражданска война. Напрежението между магьосниците и клановете е достигнало своя предел и младата кралица се изправя пред непосилната задача да съхрани мира в двореца. Съседните кралства се опитват да се възползват от настъпилата суматоха и единствената надежда на Раиса е да обедини народа си срещу общия враг. Само че врагът е човекът, в когото е влюбена…
Чрез сложна мрежа от измами и съмнителни съюзи бившият уличен крадец Хан Алистър става член на Съвета на магьосниците в Превала. Оцеляването в жестокия политически свят сега е по-трудно от всякога, а изглежда, Хан подтиква клановете и магьосниците към враждебност. Единственият му съюзник е кралицата и въпреки свързаните с това опасности Хан намира за невъзможно да пренебрегне чувствата си към нея. Не след дълго той се натъква на тайна, отдавна зачеркната от историята. Откритието е достатъчно значимо, за да обедини хората от Превала. Но дали тайната ще умре с него, преди да има възможност да я използва?
„Пурпурната корона“ е напрегнат разказ за невъзможните препятствия и заслужените победи в живота, за предателството и доверието и за триумфа на истинската любов, способна да обедини цял народ.

Книгата на сайта на издателя