Щастлив съм

АВТОР
Борислава Антонов
ТИП РАБОТА
Дизайн на корица и предпечат
Издател
библиотека България

Анотация:

„Щастлив съм“ е жизнеутвърждаващ роман за израстването на едно момче в Благоевград в началото на 90-те години на миналия век. Роман за приемането и за това как Максим продължава да живее напред, след като го застигат потресаващи и необратими факти. Сили му вдъхват безусловната обич и мъдростта в сплотеното му семейство, както и въодушевлението от нестихващия поток приключения с верни приятели.

~~~

„Щастлив съм“ носи в себе си възклицанието на възторга от живота, по детски чист и изпълен с надежда. Това са думи, които се изричат въпреки всичко или заради всичко. А Максим, героят на тази светла книга, ги изпълва и с устрем и сила да продължи напред, приел истината и готов за светлината на утрешния ден. „Кой съм аз?“, „Откъде идвам?“, „Къде са корените ми?“ – въпроси, чиито отговори той открива и разбира, че те могат и да са болезнени, но без тях не може. Не може и без други две важни неща – семейството и приятелите. За тях като устои също ни напомня дебютната книга на Борислава Анотонова. Както и за това колко е важно да се борим за смисъла на думи като „Щастлив съм“.
Този роман е важен, защото е истински и засяга тема, която в едни други времена беше табу за обществото, а в наши дни е все по-обговаряна, но сякаш все така неясна. И е твърде вероятно да помогне на онези хора, за които тя по един или друг начин е важна. В този смисъл „Щастлив съм“ не е просто художествено претворяване на реалността, а и огледало, което лекува с мъдрост.

Ива Спиридонова