Тип работа
Дизайн на корица и предпечат
Издател
Benitorial

Студен гранит

Убийства, хаос и отвратително време в мрачен Абърдийн.

Първият ден обратно на работа на детектив-сержант Логан Макрей след година отсъствие от поста няма как да бъде по-гаден. Осакатеното тяло на тригодишния Дейвид Рийд е открито в канавка: детето е мъртво от доста време, а смъртта му е настъпила след душене. За съжаление, той не е единственият. Из Гранитния град върлува сериен убиец, а местните медии са настървени за кръв.

Брутален, суров, с хапливо чувство за хумор, романът на Макбрайд е великолепен пример за тартан ноар.

Гаснеща светлина

Гаснеща светлина

Тя е едва първата жертва. Колко ли ще я последват?
Всичко започва с голото тяло на Роузи Уилямс, пребита до смърт проститутка, зарязана край доковете – в сърцето на квартала с червените фенери на Абърдийн. За детектив-сержант Логан Макрей това е кофти начало на поредния кофти ден.
Но Роузи не е единствената, която поема на неочаквано пътешествие към моргата. В другия край на града шестима души изгарят живи в окъпана в бензин сграда, чиито врати и прозорци са завинтени отвън. И въпреки непрестанните усилия на Логан не след дълго на улицата изниква още една мъртва жрица на любовта.
Завладяващ сюжет, който ще ви накара да препускате през страниците – перфектна комбинация от мистерия, съспенс и характерните за автора свирепост и черен хумор. „Гаснеща светлина“ е втора книга от знаменитата поредица за детектив-сержант Логан Макрей на майстора на шотландския криминален трилър Стюарт Макбрайд.
„Стюарт Макбрайд е дяволски добър писател.“ – Питър Джеймс

Книгата на сайта на издателя