Тринайсет чудовища за Хелоуин

ТИП РАБОТА
Предпечат
ИЗДАТЕЛ
Orange books

Анотация:

Чудовищата, които населяват митовете и легендите, отдавна ca напуснали нашия свят. Преселили са се в мистериозна страна – Земята на проклетиите, където се чувстват самотни и забравени. Един ден обаче безстрашният гарван Ван е споходен от пророчески сън и се отправя на вълнуваща авантюра – решава да посети тринайсет страшилища и да ги покани на партито, което организира в чест на Хелоуин. Птицата е убедена, че по този начин всички заедно ще успеят да събудят магията и да се върнат обратно в света на хората. Дали обаче Ван ще успее да се справи навреме? Дали всичките тринайсет чудовища ще се съгласят да се присъединят към празника на Вси светии?

Детският роман „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е идеално четиво за злояди читатели, както и самият автор Благой Д. Иванов ни убеждава в послеслова към своята книга. Историята е вдъхновена от автори като Робърт Суиндълс, Р. Л. Стайн и Роалд Дал и в нея страшното е по-скоро забавно, а наред с вълнуващите премеждия място намират и важни теми, които да ангажират въображението и на малки, и на големи библиофили. Благодарение на увлекателно написаната история, а и чрез красивите илюстрации на художника Добромир Томов, бързо ще се привържете към чудовищата в романа… и ще се убедите, че няма нищо плашещо в това да бъдеш странен или по-различен от другите – защото не е важно дали приличаш на чудовище, важно е да се държиш човешки.

„Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е неустоимо литературно приключение, което ще ви предразположи да се почувствате като у дома си, докато опознавате един омагьосан и удивителен свят, в който митовете и легендите са все още живи, а в гърдите им бият смели и куражлийски сърца.