Тялото ни, химична лаборатория

АВТОР
Константин Забалотни
ТИП РАБОТА
Предпечат
ИЗДАТЕЛ
Жануа '98

Анотация:

Тялото ни, химична лабораторияна руския потомствен лекар-диетолог, педиатър д-р Константин Забалотни ни разяснява как и защо е важно да се храним добре, защо някои постигат заложените им генетично параметри на тялото, а други – не, защо нарастват репродуктивните проблеми на двойките, защо масово децата имат алергии и др.

  • Човек е това, което яде! И нищо друго!
  • 80% от населението на планетата (това е статистическа цифра) гладува. Фактически 80% от хората в най-добрия случай се хранят адекватно от време на време, и като правило, не порастват и не формират изцяло генетичните параметри на тялото си!
  • Ако навреме осигурите на децата си необходимата храна, докато те още са малки и растат, докато растежните им зони не са се затворили и не са се появили вторичните полови белези, те ще пораснат високи и красиви. А ако не сте успели, няма как да видите децата си снажни и високи.
  • Най-важно е следното: законът за хранителната база трябва да се осигурява от раждането и до завършването на периода на растеж или, с други думи, до началото на половото съзряване. След това вече нищо не може да се направи. И ще може да коригираме само нещо минимално, но вече няма да можем да се възползваме от мощния генетичен план на растеж. Времето за това е приключило. Затова най-важната проява на закона за хранителната база се случва в детството, особено в ранното детство, когато детето трябва да получава необходимите за него материални ресурси и всекидневно да осигурява генетичните механизми на растежа. Най-важното тук е думата „всекидневно“.
  • Първоначално мислехме, че се храним достатъчно добре, но след това стана ясно, че 40% от съвременните съпружески двойки са стерилни.Деца няма. Има всичко – две къщи, три апартамента, пет коли, три сметки в банката, а деца няма. Стерилитет. А защо? Тук работи по-поносимият вариант на закона за естествения подбор. Помислете, с какво се хранят днес тийнейджърите? С каквото им падне – един набляга на течната храна с различен градус, друг е свикнал със сандвичи, трети се храни със слънчева енергия и така нататък.И това е резултат на тотална неграмотност! Затова главната причина на растящия, прогресиращ стерилитет в съвременното общество е отвратителното хранене на практически всички негови членове, живеещи в благополучни държави.