ИЗДАТЕЛ
Shaer Publishing

Вдовицата на времето

ДИЗАЙНЕР: Стоян Атанасов

ТИП РАБОТА: Дизайн на корица

ВИЖ ОЩЕ: Книгата на сайта на издателя

От авторката на Има ли места в Рая? и Да откраднеш сърцето на Дявола – Даян Шаер.

Книгата описва един свят, в който времето е точно отмерено с големи часовници, любовта е планирана: „Един свят, в който всеки знае колко време живот му остава, което реално погледнато може да е плюс, защото ако ти знаеш колко време имаш, може така да си създадеш живота, че да вземеш максимално от всичко“, казва Даян и разкрива,че тази идея се оказва стресираща за повечето хора с които я споделя.

„Докато пишех книгата се опитах да засегна много от нещата които виждам в нашето ежедневие – вманиачаването ни по телефони, компютри, по всякаква технология и нашето отцепване от света“ – разкрива още тя.

Дъщерята на времето

КОРИЦА И ПРЕДПЕЧАТ: Стоян Атанасов

ИЛЮСТРАЦИИ: Адриана Христова

ВИЖ ОЩЕ: Книгата на сайта на издателя

Писах тази книга по толкова необичаен за мен начин, че искам да отправя благодарност към самата история. Благодарна съм, че бях избрана да я разкажа. Че напълно се доверих на процеса, макар почти през цялото време да нямах никаква представа какво ще се случи нататък. Можете ли да си представите автор, който пише книга без да знае какво ще се случи в нея? Е, аз бях такъв автор. Но се доверих напълно на процеса и нещата се случиха по възможно най-магичния начин. Пишех като слепец, който получава по малко светлина, само колкото да види къде да стъпи нататък. И нищо повече. Беше вълнуващо и незабравимо да не знам какво предстои в следващата глава.

Бих искала да споделя и друго – това е най-добрата книга, която съм писала. И не го казвам, защото аз съм я писала. Казвам го, само защото за първи път писах по този начин, в който аз бях един инструмент в ръцете на историята. В който, аз следвах, а не нареждах. Аз слушах, а не съчинявах. Много е различно и смятам, че всичко това ми се случва, защото вече съм узряла и готова.

– Даян Шаер