АВТОР
Рей Селестин
ТИП РАБОТА
Адаптация на корица
ИЗДАТЕЛ
Кръг

Убийствен джаз

Добре дошли в Ню Орлиънс през 1919-а: зората на джаза, където ври и кипи екзотичен микс от традиции и колоритни култури, опасни мафиоти изникват из цветния уличен пейзаж, а в сенките се спотайва мрачен сериен убиец.

Бруталните престъпления на Секирата парализират Празнуващия град от страх. Но никой не очаква писмото, което един майски ден пристига в местния вестник. Написано от името на престъпника, в него се заявява, че той ще се завърне, за да отнеме живота на още жертви, ала ще пощади всеки, в чийто дом тази нощ звучи джаз.

Вдъхновен от действителна история, романът „Убийствен джаз“ преплита съдбите на героите в опасно и непредсказуемо разследване, част от което се оказва и великият музикант Луис Армстронг.

Кой е бруталният изверг зад ужасяващия псевдоним? В първия самостоятелен роман от серията „Градски блус квартет“, носител на множество награди за криминална литература, Селестин бавно и методично подрежда парченцата пъзел, за да подклажда майсторски напрежението до последната страница.

Книгата на сайта на издателя

Блусът на мъртвеца

„Великолепен криминален роман… Вълнуваща картина на опасен град, в който жестоко насилие съжителства с обаятелна музика.“
„Таймс“

Чикаго, 1928-а. В разгара на Сухия режим контрабандата на алкохол процъфтява, а пипалата на подземния свят са плъзнали из целия град. Младата наследница на една от най-богатите фамилии в града изчезва безследно посред бял ден, в малка уличка е открито обезобразеното тяло на гангстер, а тържеството на корумпирани политици в луксозен хотел – полято с отровно шампанско – завършва с няколко трупа и множество
въпроси.

Детективите Майкъл Талбът и Айда Дейвис от агенция „Пинкертън“ поемат случая с изчезналата Гуендолин, но разследването им е възпрепятствано от невидим враг и се заплита на всяка крачка. Междувременно Данте Кавалера – млад контрабандист на алкохол, е нает от Ал Капоне, за да разследва „отровното празненство“, а криминалният фотограф Джейкъб Русо се опитва да разплете жестокото убийство на гангстера…

Скоро всички ще попаднат в свят на предателства и интриги, където ключът към загадката изглежда все по-недостижим. В „Блусът на мъртвеца“, втория самостоятелен роман от серията „Градски блус квартет“ на Рей Селестин, залозите са по-високи от всякога, а сенките на миналото обвиват настоящето в зловеща примка от тайни и престъпления.

Книгата на сайта на издателя