Хари Потър

ТИП РАБОТА
Адаптация и предпечат
ИЗДАТЕЛ
ЕГМОНТ

През 2021 г. издателство Егмонт преиздаде романите за Хари Потър с класическите корици на Мери ГранПре, като за пръв път в тях бяха включени оригиналните илюстрации на художничката към всяка глава.

На нас бяха поверени дизайнът и предпечатът на книгите. Поставихме си за цел да ги доближим максимално до визията на първите американски издания.

Работата ни включваше обновена адаптация на логото на поредицата, обновена адаптация на заглавките на всяка от книгите и престраниране на текстовете. Логото „Хари Потър“, името на авторката и текстовете на гръбчетата са възпроизведени с топъл печат в различен цвят за всеки том, а твърдите корици с кръглен гръб са облечени в матиран ламинат, за да се постигне усещането, търсено от арт директора Дейвид Сейлър, когато е планирал визията на първите издания зад океана – по негови думи, читателят трябва да се чувства сякаш държи в ръцете си класическо литературно произведение.

Основният текст на книгите е оформен с Minion 3, шрифт с българско начертание на кирилицата.

Хари Потър и Прокълнатото дете – първа и втора част

(специално предварително издание на сценария)

Дизайнер:  Стоян Атанасов

Тип работа:  Адаптация, предпечат

Издател:  ЕГМОНТ

Анотация:

Осмата история.

Деветнайсет години по-късно.

Животът на Хари Потър никога не е бил лесен – особено сега, когато вече е претоварен с работа служител на Министерството на магията, съпруг и баща на трима ученици.

Докато Хари се бори с миналото си, което все още го преследва, неговият най-малък син Албус се опитва да приеме тежестта на семейно наследство, което никога не е искал. Докато минало и настояще застрашително се сливат, баща и син ще научат неудобната истина, че тъмнината често идва от най-неочаквани места.

Базирана на оригинална нова история от Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн, Хари Потър и Прокълнатото дете е пиеса на Джак Торн. Това е и осмата история за „момчето магьосник“ и първата, представена официално на сцена. Това специално предварително издание на сценария прави продължението на приключенията на Хари Потър, неговото семейство и приятели достъпно за читателите навсякъде веднага след световната премиера на пиесата в лондонския театър „Уест Енд“ на 30 юли 2016 г.

Книгата на сайта на издателя

Хари Потър и Стаята на тайните

(дизайн и илюстрации MinaLima)

Дизайнер:  Стоян Атанасов

Тип работа:  Адаптация, предпечат

Издател:  ЕГМОНТ

Повече от 150 пълноцветни илюстрации и 8 триизмерни фигури, неразривно свързани със света на магьосниците, очакват читателите сред страниците. Във втория том те ще пътуват през магьосническо огнище, ще се пазят от сблъсък с Плашещата върба, ще се пренесат в урока на професор Спраут, вадейки засадени мандрагори, ще открият витата каменна стълба към кабинета на Дъмбълдор.

Изпъстрена с вълшебни пълноцветни илюстрации и интерактивни хартиени елементи, дело на студиото, носител на редица награди – MinaLima, това невероятно издание на втората книга от поредицата „Хари Потър“ ще омагьоса и плени читатели от всички възрасти.

Книгата на сайта на издателя

Хари Потър и затворникът от Азкабан

(дизайн и илюстрации MinaLima)

Дизайнер:  Стоян Атанасов

Тип работа:  Адаптация, предпечат

Издател:  ЕГМОНТ

Известният престъпник Сириус Блек е затворен в ужасяващата крепост Азкабан от дванадесет дълги години. Осъден за убийството на тринадесет невинни души с едно-единствено проклятие, за него се говори, че е толкова отдаден на Волдемор, колкото никой друг.

Изненадващо, успява да избяга като оставя след себе си само две следи къде може да бъде открит – в крайна сметка победата на Хари Потър над Вие-знаете-кой се оказва и падението на Блек. Пазачите му в Азкабан са го чули нееднократно да повтаря в съня си: „Той е в Хогуортс, той е в Хогуортс“. Хари Потър не е в безопасност дори зад стените на училището по вълшебство и магия, заобиколен от приятелите си. Защото, отгоре на всичко, между тях може би се крие предател.

* * *

Изпъстрена с вълшебни пълноцветни илюстрации и интерактивни хартиени елементи, дело на студиото, носител на редица награди – MinaLima, това невероятно издание на третата книга от поредицата „Хари Потър“ ще омагьоса и плени читатели от всички възрасти.

Книгата на сайта на издателя

ХАРИ ПОТЪР, Колекция MinaLima

Дизайнер:  Стоян Атанасов

Тип работа:  Адаптация и предпечат на футляр

Издател:  ЕГМОНТ

Изживейте първите три книги от поредицата на Дж. К. Роулинг, както никога досега!

Дело на студиото, носител на редица награди – MinaLima, всяко едно от изданията, включени в тази колекция, представя пълния текст на съответната книга, придружен с пълноцветни илюстрации на почти всяка страница и 8 интерактивни хартиени елементи. Читателите ще могат да отворят и прочетат писмото на Хари от „Хогуортс“, ще открият магичния вход към улица „Диагон-али“, ще пътуват с летeжна пудра, ще завъртят времевръта и още много.

Колекцията включва романите „Хари Потър и Философският камък“, „Хари Потър и Стаята на тайните“ и „Хари Потър и Затворникът от Азкабан“, събрани във великолепна кутия, украсена с декоративно златно фолио.

Безценен подарък за почитателите на момчето магьосник от всички възрасти и прекрасен начин да представите любимата на хиляди читатели поредица на онези, които тепърва ще се отправят на своето магическо пътешествие.

Изданието на сайта на издателя