АВТОР
Сюзан Елия Макнийл
ТИП РАБОТА
Дизайн на корица
ДИЗАЙНЕР
Таня Минчева
ИЗДАТЕЛ
Кръг

Личната секретарка на Чърчил

* Първокласен дебют
* Носител на наградата „Бари“ за най-добър криминален роман на 2013 г.
* Бестселър на „Ню Йорк Таймс“, „Уошингтън Поуст“, „Пъблишърс Уикли“, „Ю Ес Ей Тъдей“ и др.

Лондон, 1940 година. Уинстън Чърчил тъкмо е положил клетва като премиер, нацисткият ботуш марширува из Европа, а в небето над Британия английските самолети водят битка със силите на Луфтвафе.

Макар да е забележителна математичка и експерт по разбиване на кодове, младата Маги Хоуп получава назначение в екипа на министър-председателя като… машинописка. Достъпът до Даунинг Стрийт 10 обаче я превръща в мишена, която води до друга мишена – самия Чърчил. Оплетена в мрежа от шпиони, убийства, интриги и семейни тайни, Маги трябва да впрегне ума си, за да промени хода на историята…

Вълнуващ и увлекателен, романът „Личната секретарка на Чърчил“ е големият дебют на Сюзан Елия Макнийл, донесъл ù световна слава. Между страниците му американската писателка умело пресъздава годините на Втората световна война и рисува правдив психологически портрет на един от най-влиятелните мъже в историята. Но това, което читателите харесват най-много, е именно завладяващата героиня Маги Хоуп – способна да разплете всяка загадка.

Сюзан Елия Макнийл (р. 1968) е американска авторка, известна по цял свят с криминалните си романи за Маги Хоуп. Преди да започне кариерата си на писателка, работи като асистентка на Джон Ървинг и като асистент-редакторка в издателствата „Рандъм Хаус“ и „Викинг Пенгуин“. Освен че са популярни в целия англоезичен свят, книгите ù са преведени на чешки, японски, мандарин, турски, италиански, руски, португалски и др. Телевизионните права върху тях се държат от „Уорнър Брос“.