Пътеводител на един монах към щастието

АВТОР
Гелонг Тубтен
ДИЗАЙНЕР
Таня Минчева
ТИП РАБОТА
Дизайн на корица
Издател
Кръг

Анотация:

Безкрайните ни житейски търсения често ни отвеждат към трупане на материални богатства, кариерно развитие или перфектно семейство. Ала преследвайки тях, ние често забравяме, че най-прекият път към щастието се намира вътре в нас.

В „Пътеводител на един монах към щастието“ Гелонг Тубтен споделя практичен и устойчив подход за постигане на това състояние и обяснява как медитацията ни помага да живеем в мир и хармония със света около нас.

Тази вдъхновяваща книга изследва природата на щастието. Тя разрушава мита, че в днешното забързано и технологично време животът и умовете ни са твърде заети за медитация.

* Кои практически методи ще ви помогнат да изберете щастието?

* Как да развиете по-силно състрадание към себе си и другите?

* Как да практикувате медитация в стресови ситуации от ежедневието?

* Наистина ли състоянието на щастие е ваше естествено състояние?

„Пътеводител на един монах към щастието“ е пътят към вътрешната ви революция в отношението към собствените ви мисли и емоции.

Гелонг Тубтен е будистки монах, учител по медитация и писател от Великобритания. Завършва Оксфордския университет и за кратко работи като актьор в Лондон и Ню Йорк. На 21-годишна възраст преживява огромен стрес и това го тласка към решението да влезе в манастир. Ръкоположен е за будистки монах през 1993-та. Носител е на титлата „Гелонг“, която означава „старши монах“.

Тубтен специализира в преподаването на медитация в корпоративна среда – международни компании, болници, училища, университети, затвори и консултативни центрове из целия свят. Сред големите му клиенти са Facebook, Google, LinkedIn, Lloyds Bank и Deutsche Bank. Той е един от пионерите в движението за осъзнатост.