Триумфът на хиените

ДИЗАЙНЕР
Таня Минчева
ТИП РАБОТА
Дизайн на корица

Анотация

„Триумфът на хиените“ е роман за генезиса на българската мафия и нейния невероятен успех в ограбването на националното богатство. Иван Тренев майсторски обрисува един свят на потресаваща корупция, огромни измами, заговори и убийства. Свят, в който неговите герои трябва да оцелеят без милостта на съдбата.

Лятото на 1989 г. – гигантският грабеж започва. Хиените на Прехода излизат от своите бърлоги. Създава се мафия, която ще прегърне България в задушаваща прегръдка.

Валентин Лакев – Пързалката иска да стане богат и независим. Стартира с бира-скара и се издига до истински олигарх. Когато започва, не допуска, че ще поискат да му отнемат всичко: любимата жена, парите, дори живота. Група членове на Политбюро избират Сава Панов за подставено лице, начело на холдинга Мегако. Той има правилен произход, но  не подозира, че животът е превратен. Иван Симеонов – Началника тръгва от митингите и без да подбира средствата стига до голямата политика, забравяйки, че всеки може да бъде манипулиран. Големия Ричи и Тони Черупката започват от спорта и постигат шеметния възход на силовите групировки, но не се замислят, че на удара се отвръща с удар и пролятата кръв зове за кръв.