АВТОР
Шима Шиня и Джъстин Айрлънд
Художник
Мизуки Сакакибара
ТИП РАБОТА
Предпечат
ИЗДАТЕЛ
Егмонт

Великата република: На ръба на равновесието, том 1

Анотация:

Векове преди сагата на семейство Скайуокър започва едно ново приключение…

Цари ерата на Великата република и експанзията сред звездите е в своя апогей. Като доверени пазители на мира, всеизвестните джедаи защитават Републиката и огряват пътя на онези, които изследват най-мрачните кътчета на Галактиката.

Непосредствено след Хиперпространственото бедствие, младият рицар джедай Лили Тора-Аси е назначена да помага на разселени цивилни да се установят на Банчии, новонаселена планета в системата Инугг, далеч във външния пръстен. Банчии е дом и за нов джедайски храм, ръководен от майстор Аркофф, уукито ментор на Лили. Той си представя храма като място на покой както за новите жители на планетата, така и за онези, които пътуват отвъд нея. Търсейки равновесие между грижите за пристигащите заселници и загадките на този отдалечен лагер, Лили не е сигурна дали върши достатъчно, за да донесе мир на Галактиката. Но когато на пътя ѝ се разкриват подмолни опасности, младият джедай ще се изправи пред най-голямото си изпитание до момента…

Изданието на сайта на издателя

Великата република: На ръба на равновесието, том 2

Анотация:

Векове преди сагата на семейство Скайуокър, започва едно ново приключение…

Цари ерата на Великата република и експанзията сред звездите е в своята връхна точка. Като доверени пазители на мира, всеизвестните джедаи защитават Републиката и огряват пътя на онези, които изследват най-мрачните кътчета на Галактиката.

Когато падауанът Киърин Фионн и рицарят джедай Лили Тора-Аси научават, че неотдавнашната битка с дренгиърите не е била единичен случай, а част от координирана атака, зад която стоят нихилите, двамата са решени да защитят новия си дом. Докато майстор Аркофф е на далечна мисия и помага на майстор Стелан Джиос в неговото разследване, на Лили се пада да ръководи възстановяването на Банчии и да върне надеждата на жителите на планетата. Лили се заклева, че храмът няма отново да бъде поставен в опасност, но когато пристига пъклен посетител, рицарят джедай ще трябва да опази Банчии, Киърин и учениците от все по-заплашителните нихили. Опасността е по-близо отколкото героите могат да си представят!

Изданието на сайта на издателя