Светлосянка

Светлосенките на Емил Минчев

„Светлосянка“ е най-новият проект на Емил Минчев, по който работихме. Аудиосериалът на „Storytel“ бързо се превърна в хит и ни накара малко да се понадуем, че отново стоим зад визията на поредната творба на Емо.

Ако още не сте чули „Светлосянка“, горещо препоръчваме да го направите. Ако пък имате нужда от допълнително навиване, понеже не сте сигурни или просто ви е приятно от вниманието, по-долу споделяме кратко интервю с автора, в което си говорим както за този проект, така и за минали и бъдещи.

Въпросите зададе Таня, която работи по всички корици на Емо.

Емил Минчев

Сподели ни творческите си планове за близкото бъдеще?

Имам участие в сборника с разкази „Възкресения“ на „Orange Books“, заедно с някои от най-добрите български автори на жанрова проза; редактирам „Мрак“, шестата и последна книга за детектива Бънк Ромеро, и работя върху ръкописа на „Софийски кошмари“, мой личен сборник с разкази на ужасите, който се явява продължение на „Квартални съновидения“ от 2021.

С коя книга би препоръчал на читателите да започнат, за да се запознаят с творчеството ти?

Според мен да започнат с „Нюх“, първото разследване на детектива Бънк Ромеро.

Разкажи ни малко повече за аудио сериала „Светлосянка“. Планираш ли продължение? Ще я видим ли на хартия?

„Светлосянка“ е шантава смесица от няколко жанра: свръхестествен трилър, ърбън фентъзи и криминална мистерия. Щастлив съм да обявя, че ще има втори сезон и тази есен се захващам с писането му. И да, ще видим първия сезон на хартия – надявам се до края на годината.

Кое е по трудно: да пишеш или да превеждаш?

Превеждането е по-трудно, защото не ми доставя такова голямо удоволствие.

Наскоро завърши писането на последната книга от поредицата за Бънк Ромеро. Кога ще правим корицата? Издай ни нещо от нея?

Да, преди около месец завърших ръкописа на „Мрак“. След две пълни редакции изпращам текста на художника от KONTUR, да чете и да се вдъхновява. Книгата е планирана за пролетта на 2025, така че корицата най-вероятно ще бъде рисувана в началото на следващата година. Нямам търпение! Ще ви издам първото изречение на „Мрак“ – „Всичко беше вкусно.“ Определено се получи най-епичната и емоционална книга, която съм писал досега.

Comments are closed