Дългата игра

АВТОР
Елена Армас
ТИП РАБОТА
Адаптация на корица
ИЗДАТЕЛ
Егмонт

Анотация

Адалин Рейес е прекарала години в усъвършенстване на ежедневната си рутина: ставане преди зазоряване, шофиране до офисите на футболния отбор „Маямски пламъци“, работа на макс, прибиране вкъщи и отначало.

Но всичко това се срива, когато видеозапис на скандалното ѝ поведение спрямо талисмана на отбора става вайръл. Вместо да я уволни, собственикът на отбора – който всъщност ѝ е баща – изпраща Адалин в средата на нищото, където е натоварена със задачата да помогне на местен футболен отбор. Плановете ѝ се разпадат, когато открива, че играчите носят балетни пачки на тренировка, отглеждат кози за домашни любимци и се плашат от Адалин. А освен това са… деветгодишни момичета.

За да станат нещата още по-лоши, треньор е Камерън Калдани, световноизвестен вратар, който наскоро се е оттеглил от активна спортна дейност. Кам е идеалният кандидат за помощник на Адалин, но благодарение на злощастната им първа среща (включваща петел, един от краката на Кам и бронята на колата на Адалин) той решава да я изгони от града, а тя него – от отбора.

Да помогне на този детски отбор е единственият път на Адалин към изкуплението и тя играе дългата игра. Той – също.